Tanatap Ring Garden Café Shop / Rad+ar (Research Artistic Development + architecture)

© KIE, Mario Wibowo

© KIE, Mario Wibowo© KIE, Mario Wibowo© KIE, Mario Wibowo© KIE, Mario Wibowo+ 45

 

Share

Share

Or

https://www.archdaily.com/976333/tanatap-ring-garden-coffee-shop-rad-plus-ar-research-artistic-design-plus-architecture
© KIE, Mario Wibowo© KIE, Mario Wibowo

The architects have provided a text description. Ring Garden Café called Tanatap is a small prototype of a multi-leveled greenspace with dynamic platforms that rise and fall to create a walkable roofscape. The structure will be connected to create a series of floating amphitheaters surrounding green spaces and tropical outdoor activities in the middle.

© KIE, Mario Wibowo© KIE, Mario WibowoPlan - SitePlan – Site© KIE, Mario Wibowo© KIE, Mario Wibowo

The question was, “What if functional space and the very definitions of buildings only acted like an envelope of an open?” garden. The design was intended to show a disappearing indoor area, hidden within a simple multileveled structure. garden. Spaces created became a sequential space, and were not the original space. Our project is centered on the idea of playful togetherness. We want this to be a refreshing and dynamic new civic space that is sustainable – businesswise in developing country cities like Jakarta, where government-run public space is unreliable.

© KIE, Mario Wibowo© KIE, Mario Wibowo

Three strategies were developed by the architects to create a functional integrated café space in nature. The first is to connect all existing trees for circulation. The second step is to string all the structures together to create an intimate, underground experience at the main entrance. Next, create a contrast experience in scale and color. Also, hide doors in both the lobby/bar areas to allow natural sunlight to penetrate. This dynamic intervention in the existing landscape ensures that it is visually harmonious with the surroundings. gardenAs a whole.

© KIE, Mario Wibowo© KIE, Mario WibowoPlan - 2nd FloorPlan – 2nd Floor© KIE, Mario Wibowo© KIE, Mario Wibowo

It was created to test how users would react to a restructured space hierarchy. RAD+ar uses this project to learn more about visitor behavior in defining spaces they don’t understand, that is why most of the furniture in this café is undefined, blended with the hardscape and feature of the landscape, therefore acting as an experiment of how visitor/user defines their own meaning of comfort in using this furniture. It was a social experiment to see how people redefine their sense of space in open spaces.gardenKeep changing it to keep up the pace with the crowds at various times of the day.

© KIE, Mario Wibowo© KIE, Mario Wibowo

The Ring Garden is surrounded by a pathway bridge that connects 2 trees. This blurs the line between indoor and outdoors space. Visitors were greeted by a sliced skylight and other people activities as they entered the spaces. garden above. A concentrated space with a central coffee bar, space branches off into 2 spaces behind the hidden door that gradually become more intimate and flooded by natural light. Both spaces lead to the main, multi-leveled space. gardenarea as the end and indirectly persuading tourists to enjoy more of what a Tropical is all about gardenCould be.

© KIE, Mario Wibowo© KIE, Mario Wibowo© KIE, Mario Wibowo© KIE, Mario Wibowo

The whole ring is visible at the top level. gardenIt can be seen as a space that transitions between the cityscape and the natural landscape. The sculpture is visible from a distance and creates a picture of a city on the horizon. But when the visitor enters the square, the color, light, and shape invite them to experience the natural landscape of Ring Garden.

© KIE, Mario Wibowo© KIE, Mario WibowoSectionSection

Glass block is used as the main material for the envelope. This is because it blurs the line between a building and a building. gardenLiterally, the walls provide privacy for customers inside while letting in plenty of natural sunlight from outside. To give the illusion of heavy materials floating above the glass block, the walls are integrated into the glass block. gardenslowly dispersed along with the experience within.

© KIE, Mario Wibowo© KIE, Mario Wibowo

RAD+ar viewed the covid-19 Pandemic as a window of opportunity to encourage more sustainable outdoor tropical commercial spaces. We hope that it can inspire others. It is a gesture of unwavering optimism on how to make capitalism- sustainability works in developing-country-minded like Indonesia.

© KIE, Mario Wibowo© KIE, Mario Wibowo
Source link

Previous articleAustralia $1.19 Bn Lawn Mower Market to 2027
Next articleLooking to get a Christmas tree in Stamford? Here are some options.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here